Haberler

İran, Mallarını Almak İçin ABD'ye Dava Açtı!

Güncelleme:

İran, varlıklarını dondurarak 1955 yılındaki bir anlaşmayı ihlal ettiğini öne sürdüğü ABD`yi dava etti.

İran, varlıklarını dondurarak 1955 yılındaki bir anlaşmayı ihlal ettiğini öne sürdüğü ABD'yi BM'nin ana yargılama kurumu olan Uluslararası Adalet Divanı'nda dava etti.

Dava, ABD'de Yüksek Mahkeme'nin Nisan ayında aldığı İran ile ilişkili terör saldırılarının kurbanlarının zararlarının tazmini için İran'ın ABD'de dondurulmuş bulunan 2 milyar dolar tutarındaki varlığının kullanılabileceği kararının ardından geldi.

'BOĞAZINDAN RAHAT GEÇMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, mayıs ayında ABD'nin İran'ın 2 milyar dolar değerindeki mal varlığına el koyması konusunu uluslararası mahkemeye taşıyacaklarını bildirmişti.

Ruhani "İran milleti ve Merkez Bankası'na ait olan bu paranın Amerika'nın boğazından rahatça geçmesine izin vermeyeceğiz " demişti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İran Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

turko:

TÜRKMEN DAGINDA SOYDASLARIMIZA EZİYET ETTİNİZZ SURİYEYYE ASKER GÖNDERİP KAFİRLERE DESTEK OLDUNUZ NEDENN

21
20
yanıtYanıtla
corçmorç:

Alperenler geldi mi yardıma bayırbucak kardeş? yoksa halen taksimde nonoşlara karşı yürüryüşmü yapıyorlar.

yanıt4
yanıt4
Akbaba:

yalan söyleme mezhep düşmanı insan şialar her daim ehli sunnetle din kardeşidir sizin gibiler mezhep savaşı cıkartarak araya ateş salıyorlar ve sonuç olarak müslüman cografyası kan içinde yapmayın artık düşmanlık ederek sadece müslüman kanı dökülcek ve emperyalist güçler dahada büyücek artık vazgeçin Şu şia sunni alevi ve digerleri gibi düşmanlıkla yaklaşmayı

yanıt4
yanıt5
sebep? israil istedi diye mi?:

peki sen neden el kaidecileri sınırlardan suriyeye sokup suriye asker ve polislerini öldürttün ? neden suriyede iç savaş çıkarttın?

yanıt9
yanıt5
turko:

islam düsmnaları sizde kimsenizz

11
17
yanıtYanıtla
ALİ:

EN BÜYÜK TEKFİRCİ GRUB ŞİA DIR KENDİLERİNİN DIŞINDAKİLERİ MÜMİN SAYMAZLAR

5
4
yanıtYanıtla
ERZİNCANLI:

Sen onları mümin sayıyor musun ?

yanıt2
yanıt6
gaplan:

boşver azizim değmez, onlar Allahın indirdiğiyle hükmetmez, başvurma hiç. sen tayyip hakkında gendi mahkemende idam cezası çıkar, yolla iki cengaver kes gafasını götür. hee

3
4
yanıtYanıtla
çizgi:

sen çok çizgi film izliyon heralde, fazlası zararlı ama görüldüğü gibi. . .

yanıt2
yanıt1
xınzima1:

RothC#$ larin 480 trillion dollari var, iran sa calismak zorunda, UN, BM, EU hep onlarin elinde mesele molla, hodja, papaz degil. . . . . . ne demisler annei eden kadiydi zaten. .

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title